Vachtverzorging

De labradoodle ziet eruit als een levende knuffel. Ze verharen nauwelijks en de vacht stinkt niet. Als je kiest voor dit ras, dan kies je wel voor een hond die regelmatig tijd en aandacht nodig heeft voor de verzorging van de vacht. Elke maand zal de vacht gewassen moeten worden. Ik vind zelf DoubleK fijne shampoo, ze hebben almond voor pups en 2 in 1 voor volwassen honden. 
De vacht moet zeker wekelijks geborsteld worden met een matzapper, zoals de activet. Er staan veel filmpjes op YouTube over de vachtverzorging. 
Verder moet je hond regelmatig getrimd worden, dat kan bij een trimster, maar is ook heel leuk om zelf te leren. Veel trimsters geven workshops hoe je tussendoor de kop zelf bij kunt houden. Je kunt je hond laten wennen op jonge leeftijd bij de trimster, voor een puppy-gewenning. 
Ik gebruik de waterblazer na bijna elke wandeling.  Die blaast onder hoge druk warme lucht, waardoor je makkelijk vuil afblaast van je hond na het wandelen en hem droogt. Als ze erg vies zijn na de wandeling dan spoel ik de pootjes af met de tuinslang en daarna droog ik ze. 
Het is erg belangrijk om een pup het borstelen en de waterblazer direct aan te leren! Zo wennen ze er jong aan, dat voorkomt angst en stress op latere leeftijd. 

activet

matt splitter, of ontklitmesje

waterblazer